Direct naar tekst van: Lokale leiders in de Bronx

De 99 van Amsterdam website

Lokale leiders in de Bronx

Het Bronx Cooperative Development Initiative (BCDI) is bezig gemeenschappelijk een ​​rechtvaardige en democratische lokale economie op te bouwen die rijkdom en zeggenschap creëert voor mensen van kleur met een laag inkomen.

Het BCDI begon toen lokale grassrootsorganisaties beseften dat hun gemeenschappen – vooral arbeiders die de meerderheid van de 1,5 miljoen inwoners van de Bronx vormen – de primaire besluitvormers moesten zijn over planning en economische ontwikkeling. Ze werden aangestoken toen het stadsbestuur hun plan om een ​​leegstaand groot gebouw tot een school ontwikkelen, naast zich neerlegde. Dat wilde in plaats daarvan een winkelcentrum dat banen van lage kwaliteit zou creëren en lokale bedrijven zou bedreigen.
In de afgelopen drie jaar heeft BCDI meer dan 250 inwoners van Bronx getraind – van wie de meesten lokale leiders of medewerkers van gemeenschapsorganisaties waren – in de principes van democratische economie en coöperatief eigendom. Verschillende organisaties hebben hun werk inmiddels veranderd om de economische democratie te ondersteunen en een community land trust is in ontwikkeling.