Direct naar tekst van: De achtergrond van The Future is Public & De Stad van Morgen

De 99 van Amsterdam website

De achtergrond van The Future is Public & De Stad van Morgen

De wereld is onherbergzaam. Wereldwijde ongelijkheid, rechts nationalistische regeringen van India tot Turkije, van Brazilië tot de VS, tientallen jaren neoliberalisme en privatisering die diep ingrijpen in onze persoonlijke levens en het leven te duur maken voor anderen.

Hoe onherbergzaam ook, desondanks is er een beweging, of zijn er bewegingen die een andere toekomst voor ogen hebben. Gebaseerd op solidariteit, gelijkwaardigheid, duurzaamheid en radicale democratie. Een publieke toekomst – en met in het hart daarvan onze steden.

Hoe onherbergzaam de wereld ook is, desondanks is er een beweging die een andere toekomst voor ogen heeft.

Dit municipalisme is niet op zichzelf ontstaan, maar eerder als onderdeel van een bredere, wereldwijde agenda van economische democratie. Het volledige diskrediet van privatisering is de belangrijkste aanleiding. Privatisering werd ons verkocht als efficiënt, inmiddels tonen vele onderzoeken aan dat juist het tegendeel het geval is: stijgende kosten, afnemende kwaliteit voor gebruikers van diensten, slechtere arbeidsomstandigheden en gebrek aan democratische verantwoording, transparantie en controle. De mythe dat privatisering beter is, blijkt een mythe.

Lees hier meer over de internationale conferentie en de thema’s.
Lees hier over de Amsterdamse conferentie en de workshops.
Lees hier over de achtergrond van beide conferenties.
Lees hier meer de K-buurt waar we te gast zijn.
Bekijk hier de fotogalerij Vier dagen, twee conferenties